No products in the cart.
Pavlova με κρέμα σοκολάτας και καραμελωμένα φουντούκια
μέτριο
8
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
5 ασπράδια αυγών | |
160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική | |
2 βανίλιες | |
Μία πρέζα αλάτι | |
Λίγες σταγόνες λεμονιού | |
160 γρ. ζάχαρη άχνη | |
Για την κρέμα: | |
200 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου | |
150 γρ. κρέμα γάλακτος | |
150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε θερμοκρασία δωματίου | |
3 βανίλιες | |
Μία πρέζα αλάτι |
Καραμελωμένα φουντούκια:
100 γρ. ζάχαρη | |
100 γρ. φουντούκια |
Οδηγίες
1.
Για την μαρέγκα:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών, την κρυσταλλική ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και τις σταγόνες λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε σε μαρέγκα σε μέτρια ταχύτητα. Προσοχή σε αυτό το σημείο.
Ολοκληρωμένο
3.
Αν βάλουμε στην υψηλή ένταση το μίξερ θα φουσκώσει γρήγορα η μαρέγκα αλλά μετά θα χάσει τον όγκο της. Οπότε το χτυπάμε σταθερά σε μέτρια ένταση.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν γυαλίσει και αφρατέψει για 20 λεπτά περίπου, ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη σταδιακά και με μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε τη μαρέγκα σε ένα κορνέ.
Ολοκληρωμένο
5.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και σχηματίζουμε έναν μεγάλο κύκλο φωλιά.
Ολοκληρωμένο
6.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 1 ώρα μέχρι να στεγνώσει.
Ολοκληρωμένο
7.
Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά την αφαιρούμε από το ταψί.
Ολοκληρωμένο
8.
Για την κρέμα σοκολάτας
Στον μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού. Στον κάδο ρίχνουμε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
9.
Ανακατεύουμε σε μέτρια ένταση για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα που πρέπει να έχει κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
10.
Ενσωματώνουμε και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα κορνέ.
Ολοκληρωμένο
11.
Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει για 2 ώρες και έπειτα το χρησιμοποιούμε.
Ολοκληρωμένο
12.
Για τα καραμελωμένα φουντούκια:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη και τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια ένταση.
Ολοκληρωμένο
13.
Όταν ξεκινήσει να λιώνει ρίχνουμε τα φουντούκια. Αφήνουμε να καραμελώσουν χωρίς να ανακατέψουμε.
Ολοκληρωμένο
14.
Όταν είναι έτοιμα, παίρνουμε μία λαδόκολλα και τα ρίχνουμε εκεί με προσοχή μέχρι να κρυώσουν και να τα χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
15.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε την μαρέγκα και τη γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας.
Ολοκληρωμένο
16.
Γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα φουντούκια και απολαμβάνουμε!
Ολοκληρωμένο