Παπαρδέλες με κρεμώδη σάλτσα μπολονέζ

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
1 στικ σέλερι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
4 φέτες μπέικον, λεπτοκομμένες
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
50 γρ. κρασί λευκό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
300 γρ. νερό
1 κ.σ. μέλι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 δαφνόφυλλο
3 κόκκους μπαχάρι
1 συσκευασία παπαρδέλες
1 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. Ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 φρέσκο ζωμό κότας

Οδηγίες

1.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το καρότο, το σέλερι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ολοκληρωμένο
2.
Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά για 3 λεπτά, προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
3.
Ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα το κιμά, τον τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει.
Ολοκληρωμένο
4.
Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε στη κατσαρόλα τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, το μέλι, αλάτι και πιπέρι, το δανόφυλλο, τα μπαχάρια, τον ζωμό κότας, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ολοκληρωμένο
6.
Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις ετοιμαστούν τις ρίχνουμε μέσα στο κιμά.
Ολοκληρωμένο
7.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο