Σαλάτα του Καίσαρα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 μεγάλη συσκευασία με διάφορα μαρούλια
3 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο (προαιρετικά)
50 γρ. φλοίδες παρμεζάνας
4 φέτες μπέικον
2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι φρέσκο
Υλικά για τα κρουτόν:
4 φέτες χωριάτικου ψωμιού κομμένο σε κυβάκια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωνάρι θυμάρι

Οδηγίες

1.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
2.
Αλατοπιπερώνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι για 8 με 10 λεπτά περίπου.
Ολοκληρωμένο
3.
Όταν είναι έτοιμα τα απλώνουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Ολοκληρωμένο
4.
Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι και εκεί ψήνουμε για 2 με 3 λεπτά το μπέικον.
Ολοκληρωμένο
5.
Το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε στο κοτόπουλο.
Ολοκληρωμένο
6.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, λίγο αλάτι, πιπέρι και τους κύβους του ψωμιού.
Ολοκληρωμένο
7.
Σοτάρουμε μέχρι να χρυσαφίσει το ψωμί μας.
Ολοκληρωμένο
8.
Τα αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ολοκληρωμένο
9.
Για την σάλτσα παίρνουμε ένα multi και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις αντζούγιες, το σκόρδο και την μουστάρδα.
Ολοκληρωμένο
10.
Αλέθουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
11.
Έπειτα προσθέτουμε τη μαγιονέζα, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού και το πιπέρι. Ενσωματώνουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει το μείγμα μας
Ολοκληρωμένο
12.
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα μαρούλια, το καλαμπόκι, τις φλοίδες παρμεζάνας, το κοτόπουλο, το μπέικον, τα κρουτόν και τη σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
13.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα μας και σερβίρουμε συνοδεία ενός λευκού κρασιού.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Η αυθεντική σάλτσα της σαλάτας φτιάχνεται με αντζούγιες και σπιτική μαγιονέζα που αποτελείται από αυγό, ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα, λίγο νερό, πιπέρι και αλάτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *