Vegan Σοκολατένιο κέικ

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
2 μπανάνες
150 γρ. μέλι
6 κ.σ. βούτυρο φουντουκιού ή αμυγδάλου ή φυστικοβούτυρο
310 γρ. γάλα φυτικό (αμυγδάλου ή σόγιας ή καρύδας)
4 ½ κ.σ. κακάο
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 βανιλέτες ή 1 κ.γ. υγρή βανίλια
Μία πρέζα αλάτι
100 γρ. κομμάτια κουβερτούρας

Οδηγίες

1.
Βάζουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Ολοκληρωμένο
2.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, το βούτυρο, το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Έπειτα, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την κουβερτούρα, και τα ενσωματώνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε μία μικρή φόρμα μακρόστενη του κέικ ή στρόγγυλη 20 εκ. ή σε μικρό ταψάκι για brownie.
Ολοκληρωμένο
5.
Βουτυρώνουμε (με φυτικό βούτυρο), αλευρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
6.
Από πάνω βάζουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και τα βυθίζουμε ελαφρώς στο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
7.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά περίπου.
Ολοκληρωμένο
8.
Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα και όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αφήνουμε 10 λεπτά στη φόρμα και μετά ξεφορμάρουμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε το συγκεκριμένο μείγμα να το βάλουμε σε φόρμα που έχει σχήματα για donuts ή σε ατομικά κεκάκια. Αν θέλουμε να το εμπλουτίσουμε σε γεύση ετοιμάζουμε ένα γλάσο σοκολάτας λιώνοντας σε μπεν μαρί 100 γρ. κουβερτουρα με 1 ½ κ.σ. βούτυρο φουντουκιού και περιχύνουμε το κέικ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *