No products in the cart.
Γλασαρισμένο κέικ πορτοκαλιού
εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
180 γρ. ζάχαρη | |
3 βανιλέτες | |
Μία πρέζα αλάτι | |
280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
100 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό | |
100 γρ. πλήρες γιαούρτι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος | |
1 μεγάλο πορτοκάλι περίπου 300 γρ. , πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια (κρατάμε όλο το πορτοκάλι απλά βγάζουμε τα κουκούτσια και τα καπάκια) |
Υλικά για το σιρόπι πορτοκαλιού:
Χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι | |
100 γρ. ζάχαρη |
Οδηγίες
1.
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος.
Ολοκληρωμένο
2.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
3.
Χτυπάμε για 10 με 15 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να ασπρίσει.
Ολοκληρωμένο
4.
Παράλληλα, βάζουμε το πορτοκάλι στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε έναν πουρέ.
Ολοκληρωμένο
5.
Σταματάμε το μίξερ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στα αυγά σιγά σιγά ανακατεύοντας με μία μαρίζ.
Ολοκληρωμένο
6.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με το γιαούρτι.
Ολοκληρωμένο
7.
Ενσωματώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε τον πουρέ πορτοκαλιού.
Ολοκληρωμένο
8.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (ή τσέρκι) 20 ή 22 εκ., ή μια μικρή μακρόστενη φόρμα, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 50 λεπτά δοκιμάζοντας το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε.
Ολοκληρωμένο
10.
Σιρόπι πορτοκαλιού:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά από την στιγμή που βγουν οι πρώτες φουσκάλες.
Ολοκληρωμένο
11.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και με ένα πινέλο αλείφουμε το κέικ με όλο το σιρόπι.
Ολοκληρωμένο
12.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως και έπειτα σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αντί για λιωμένο βούτυρο μπορούμε να βάλουμε σπορέλαιο καλής ποιότητας. Επίσης, αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την μεγάλη φόρμα του κέικ διπλασιάζουμε τη δόση του κέικ
Αφήστε μια απάντηση