Φλωρεντίνες

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
4 ασπράδια αυγών
400 γρ. αμύγδαλα φιλέ
160 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 βανιλέτα
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για την σοκολάτα:
300 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. σπορέλαιο

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τις φλωρεντίνες και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε 2 θήκες muffin, τις λαδώνουμε και βάζουμε 2 κ.σ. από το μείγμα, πατάμε με τη ράχη του κουταλιού να απλωθεί καλά το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
3.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
5.
Σε ένα μπρίκι βάζουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα μαζί με το σπορέλαιο και λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Ολοκληρωμένο
6.
Βουτάμε την κάθε φλωρεντίνα στην κουβερτούρα και τις αφήνουμε μέχρι να στεγνώσουν. Τις αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν δεν έχουμε θήκες muffin κάνουμε το εξής. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στις 2 λαμαρίνες του φούρνου και εκεί βάζουμε 2 κ.σ. από το μείγμα απλώνοντάς το σε κύκλο. Συνεχίζουμε κανονικά τη διαδικασία. Μπορούμε να κάνουμε φλωρεντίνες και με άλλους ξηρούς καρπούς ή να προσθέσουμε φρουί γλασέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *