No products in the cart.
Cookies κολοκύθας
εύκολο
20
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
110 γρ. σπορέλαιο | |
100 γρ. άχνη ζάχαρη | |
200 γρ. πολτοποιημένη κολοκύθα στο μπλέντερ (υπάρχει έτοιμη βρασμένη κολοκύθα σε σακούλα στα σούπερ μάρκετ) | |
450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
3 βανιλέτες | |
1 κ.γ. κοφτό κανέλα | |
0.33 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο | |
0.33 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο | |
Μία πρέζα αλάτι | |
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά) |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα cookies εκτός από την άχνη ζάχαρη που είναι για πασπάλισμα.
Ολοκληρωμένο
2.
Ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι και έπειτα ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
3.
Με το χέρι μας παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα αραδιάζουμε σε μία λαμαρίνα αφού πρώτα έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
4.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη (αν επιθυμούμε) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 25 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε αντί να τα πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη μπορούμε να τα στολίσουμε με ένα απλό γλάσο άχνης ζάχαρης ή λιωμένη κουβερτούρα ή σουσάμι. Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γεύση τους βάζοντας σταγόνες κουβερτούρας ή ξηρούς καρπούς ή κομματάκια από ξερά φρούτα. Αν θέλουμε πιο ήπια γεύση τότε δεν προσθέτουμε την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο.
Αφήστε μια απάντηση