Brownie cookies

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
220 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο σε κομματάκια
60 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
15 γρ. κακάο κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
0.33 κ.γ. αλάτι
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
40 γρ. μαύρη ζάχαρη
3 βανιλέτες ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπρίκι βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Ολοκληρωμένο
2.
Όταν λιώσουν τα υλικά, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το μπρίκι στην άκρη να κρυώσει η κουβερτούρα.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
5.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τα δύο είδη ζάχαρης και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
6.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι ζάχαρες.
Ολοκληρωμένο
7.
Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ, προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
8.
Στο τέλος, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν όλα μαζί τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
9.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου και με ένα κουτάλι παγωτού ή κουτάλι της σούπας φτιάχνουμε τα cookies.
Ολοκληρωμένο
10.
Παίρνουμε από το μείγμα μία γεμάτη κουταλιά της σούπας και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα
Ολοκληρωμένο
11.
Αφήνουμε κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν.
Ολοκληρωμένο
12.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς κελσίου για 12 λεπτά ακριβώς.
Ολοκληρωμένο
13.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε την λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνουμε εκεί τα cookies για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
14.
Στη συνέχεια τα ακουμπάμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
15.
Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορείτε να κάνετε πιο μικρά cookies απλά ο χρόνος ψησίματος θα μειωθεί στα 10 λεπτά, οπότε προσοχή στο χρόνο. Επίσης, μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια των cookies πριν το ψήσιμο με νιφάδες αλατιού (flakes) για περισσότερη ένταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *