Σορμπέ λεμονιού και φράουλας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 ½ φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. χυμό λεμόνι
Ξύσμα από τρία λεμόνια
Λίγο κουρκουμά ή κρόκο Κοζάνης ή κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Φύλλα μέντας για σερβίρισμα

Οδηγίες

1.
Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
4.
Στη συνέχεια προσθέτω τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τον κουρκουμά (για κίτρινο χρώμα).
Ολοκληρωμένο
5.
Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ.
Ολοκληρωμένο
6.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 με 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρώς η γρανίτα.
Ολοκληρωμένο
7.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και με ένα κουτάλι σπάμε τα παγάκια και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
8.
Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Ολοκληρωμένο
9.
Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ, το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και το ρίχνουμε σε ένα δοχείο που κλείνει καλά. αποθηκεύουμε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρουμε μαζί με τον δυόσμο.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *