Spaghetti με αντζούγιες

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 πακέτο σπαγγέτι (νούμερο της επιλογής σας)
10 φιλέτα αντζούγιας
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
1 πιπερίτσα τσίλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
2 σφηνάκια λευκό κρασί
Χυμό ½ λεμονιού και το ξύσμα από ολόκληρο λεμόνι
1 φλιτζ. νερό από το βράσιμο των σπαγγέτι
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
0.5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φέτες ψωμί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

1.
Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
Ολοκληρωμένο
2.
Όταν βράσει ρίχνουμε αλάτι και προσθέτουμε τα σπαγγέτι μας.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από την αναγραφόμενη ώρα γιατί θα τα τελειώσουμε μέσα στη σάλτσα μας.
Ολοκληρωμένο
4.
Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα σπαγγέτι και το φυλάμε μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Ολοκληρωμένο
5.
Παράλληλα με το βράσιμο των μακαρονιών σε ένα βαθύ τηγάνι (σαν γουοκ) ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη 1 κ.σ. από το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
6.
Αφού ζεσταθούν προσθέτουμε το σκόρδο, τα φιλέτα αντζούγιας και το τσίλι.
Ολοκληρωμένο
7.
Με ένα κουτάλι προσπαθούμε να λιώσουμε τις αντζούγιες ώστε να μας δώσουν ένα παχύρρευστο ζουμάκι
Ολοκληρωμένο
8.
Σβήνουμε με το λεμόνι και το κρασί.
Ολοκληρωμένο
9.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το φλιτζάνι από το νερό που κρατήσαμε.
Ολοκληρωμένο
10.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι γιατί οι αντζούγιες μας ήδη είναι αλμυρές.
Ολοκληρωμένο
11.
Βάζουμε την άλλη 1 κ.σ. από το βούτυρο, ανακατεύουμε και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα μας για 3 με 4 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
12.
Στο τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και τα μισοβρασμένα σπαγγέτι.
Ολοκληρωμένο
13.
Κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να μαγειρευτούν στο ζουμάκι.
Ολοκληρωμένο
14.
Παίρνουμε ένα μπλέντερ, βάζουμε τις φέτες ψωμιού και τις κάνουμε τρίμμα.
Ολοκληρωμένο
15.
Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και καψαλίζουμε το τρίμμα ψωμιού.
Ολοκληρωμένο
16.
Ανοίγουμε το τηγάνι με τα σπαγγέτι και τα ενσωματώνουμε με την παρμεζάνα και το τρίμμα ψωμιού.
Ολοκληρωμένο
17.
Όποιος επιθυμεί τρίβει λίγο πιπέρι. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα! Τρώγεται αμέσως και εξαφανίζεται στο λεπτό!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Τα ζυμαρικά δεν τα ξεπλένουμε με νερό γιατί απλά χάνουν όλο τους το άμυλο και η σάλτσα δεν «κολλάει» πάνω τους. Και μία μικρή σημείωση, όταν τσιγαρίζουμε το σκόρδο με την αντζούγια το μάτι το έχουμε σε μέτρια θερμοκρασία ώστε να μη μας πικρίσει το σκόρδο και να μην καεί η αντζούγια. Δεν έχει καθόλου ωραία γεύση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *