Ραβιόλια με γέμιση κιμά

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
450 γρ. αλεύρι σκληρό
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
0.5 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Υλικά για την γέμιση
350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κουκουνάρι
100 γρ. μανούρι
100 γρ παρμεζάνα
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
Ένα κρόκο αυγού

Οδηγίες

1.
Για την ζύμη
Τοποθετούμε στο μίξερ το εξάρτημα του γάντζου και στο κάδο τοποθετούμε όλα μας τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
2.
Δουλεύουμε το ζυμάρι μας για 15 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστικό και απαλό.
Ολοκληρωμένο
3.
Κάνουμε τη ζύμη μας μία μπάλα, την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας με έναν πλάστη ώστε να πάρει ένα ορθογώνιο σχήμα και έπειτα την περνάμε από την μηχανή των ζυμαρικών.
Ολοκληρωμένο
5.
Αυτές οι μηχανές συνήθως έχουν 5 θέσεις που ορίζουν το πάχος της ζύμης.
Ολοκληρωμένο
6.
Για αρχή βάζουμε τη ζύμη μας στη θέση για το πιο παχύ φύλλο.
Ολοκληρωμένο
7.
Αφαιρούμε το φύλλο από τη μηχανή, το αλευρώνουμε και το διπλώνουμε για 2η φορά.
Ολοκληρωμένο
8.
Το ανοίγουμε με τον πλάστη και το τοποθετούμε στη δεύτερη θέση πάχους της μηχανής για να βγει πιο λεπτό.
Ολοκληρωμένο
9.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να έχουμε το επιθυμητό πάχος.
Ολοκληρωμένο
10.
Για τη γέμιση
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κουκουνάρι και τον κιμά στο ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
11.
Περιμένουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Ολοκληρωμένο
12.
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και ενσωματώνουμε τα τυριά με τον κρόκο κάνοντας γρήγορες κινήσεις ώστε να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
13.
Σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μας και σιγομαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά σε μεσαία ένταση μέχρι η σάλτσα μας να δέσει.
Ολοκληρωμένο
14.
Συναρμολόγηση
Παίρνουμε το φύλλο της ζύμης μας και το χωρίζουμε σε λωρίδες πλάτους 12 εκ.
Ολοκληρωμένο
15.
Με ένα κουταλάκι τοποθετούμε τη γέμισή μας ισομερώς και την βάζουμε πάνω στη ζύμη κατά μήκος του μισού φύλλου.
Ολοκληρωμένο
16.
Αφήνουμε απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους.
Ολοκληρωμένο
17.
Παίρνουμε το πινέλο και αλείφουμε με ασπράδι αυγού τις άκρες του φύλλου μας.
Ολοκληρωμένο
18.
Διπλώνουμε με το υπόλοιπο μισό φύλλο ώστε να καλυφθούν.
Ολοκληρωμένο
19.
Χρησιμοποιούμε το χέρι μας για να τα κλείσουμε και να φύγει όλος ο αέρας.
Ολοκληρωμένο
20.
Με το ειδικό ροδάκι ή με μαχαίρι τα κόβουμε σε τετράγωνα.
Ολοκληρωμένο
21.
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 2 με 3 λεπτά έως ότου ανέβουν στην επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
22.
Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *