Τάρτα με σπανάκι, μπέικον και μυζήθρα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρ βούτυρο
1 αυγό
0.5 κ.γ. αλάτι
Μία πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. νερό παγωμένο
1 ασπράδι αυγού για άλειμμα
Υλικά για τη γέμιση:
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
250 γρ. σπανάκι μόνο φύλλα καθαρισμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
70 γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
100 γρ. μυζήθρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

1.
Για τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε κοσκινισμένο το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε το αυγό.
Ολοκληρωμένο
2.
Δουλεύουμε με τα χέρια μας τη ζύμη και προσθέτουμε κομματάκια κομματάκια το βούτυρο, το αλάτι και το νερό.
Ολοκληρωμένο
3.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη μας.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανοίγουμε σε ένα μικρό φύλλο τη ζύμη μας (για να ανοίγει εύκολα την επόμενη μέρα), την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ολοκληρωμένο
5.
Αν θέλουμε τη διαδικασία αυτή την κάνουμε στο κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του φτερού. Βγάζουμε τη ζύμη μας από το ψυγείο και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε φύλλο.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε μία ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ., την βουτυρώνουμε και στρώνουμε τη ζύμη μας καλύπτοντας και τα πλαϊνά της φόρμας.
Ολοκληρωμένο
7.
Κάνουμε τρύπες παντού με ένα πιρούνι και αλείφουμε την επιφάνεια με το ασπράδι του αυγού. Με αυτό τον τρόπο στεγανοποιούμε την τάρτα μας ώστε να μην νοτίσει με τα υγρά της γέμισης.
Ολοκληρωμένο
8.
Μισοψήνουμε την τάρτα μας σε προ θερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Για τη γέμιση:
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και σοτάρουμε το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το μπέικον για 3 λεπτά..
Ολοκληρωμένο
10.
Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε και έπειτα τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με το σπανάκι.
Ολοκληρωμένο
11.
Μεταφέρουμε το μείγμα μας στην τάρτα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.
Ολοκληρωμένο
12.
Αφαιρούμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Ολοκληρωμένο
13.
Είναι έτοιμη για κόψιμο και σερβίρισμα. Καλή μας απόλαυση!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη ζύμη κουρού αντί να την φτιάξουμε. Επίσης, αντί για μπέικον μπορούμε να βάλουμε βρασμένο κοτόπουλο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *