No products in the cart.
Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και παστράμι
εύκολο
5
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
8 αυγά | |
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
0.5 κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
200 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα | |
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ | |
7 φέτες παστράμι ψιλοκομμένο | |
200 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια | |
200 γρ. κρέμα γάλακτος | |
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχινόπρασο ή κρεμμυδάκι φρέσκο | |
αλάτι, πιπέρι | |
λίγη πάπρικα | |
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά |
Οδηγίες
1.
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
2.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές για 3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Έπειτα προσθέτουμε το παστράμι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το σχινόπρασο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι ή φόρμα του κέικ ή τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά.
Ολοκληρωμένο
6.
Απλώνουμε τα λαχανικά με το παστράμι, την γραβιέρα και περιχύνουμε με τα αυγά.
Ολοκληρωμένο
7.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια της ομελέτας.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε ομελέτα muffin βάζοντας το μείγμα των αυγών στις ειδικές θήκες. Επίσης μία άλλη ωραία ιδέα, είναι να αδειάσουμε ψωμάκια, να τα γεμίσουμε με τα αυγά και να τα ψήσουμε!
Αφήστε μια απάντηση