No products in the cart.
Τάρτα με σπανάκι και γαλοπούλα
εύκολο
12
Βρισκόμαστε στον απόηχο των εορτών και αυτό έρχεται να μας το θυμίσει το περίσσευμα των φαγητών. Γενικότερα όταν έχουμε διάφορα υλικά που μας περισσεύουν συνήθως φτιάχνουμε μία γρήγορη ομελέτα ή μακαρόνια. Προσωπικά επιλέγω να τα αξιοποιώ σε πίτες, πίτσες ή τάρτες. Οι τάρτες, δε, είναι πολυαγαπήμενες μου. Μπορεί μια μέρα να μην μαγειρέψω φαγητό κατσαρόλας, όπως λέμε, και να φτιάξω μία πλούσια και γεμάτη σε γεύση αλμυρή τάρτα. Αντικαθιστά εύκολα και νόστιμα το μαγειρεμένο φαγητό. Μεταφέρεται σε ταπεράκι για το γραφείο, τη δουλειά ή το σχολείο και τρώγεται ευχάριστα την επόμενη μέρα κρύα όπως είναι.
Βλέπετε, έχουμε αρκετές ευκολίες φτιάχνοντάς την, γι’ αυτό επιλέγω να σας την προτείνω με τα υλικά που σας έχουν μείνει στο ψυγείο. Η γαλοπούλα λόγω των αρκετών κιλών που έχει πάντα περισσεύει σε ένα οικογενειακό τραπέζι (χωρίς πολλά άτομα). Aυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τη φυλάξουμε για τις επόμενες ημέρες στο ψυγείο μέχρι να φαγωθεί ή αν θέλουμε για λίγο περισσότερο καιρό την τοποθετούμε στην κατάψυξη. Επόμενο βήμα είναι η κατανάλωσή της. Το κρέας γενικότερα, όταν είναι μαγειρεμένο, θεωρείται εργαλείο πασπαρτού. Το βάζουμε σε σαλάτες, σε σάντουιτς, στη σάλτσα για μακαρόνια, στις ομελέτες, στις πίτες. Κυριολεκτικά μπαίνει παντού αρκεί να το έχουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι που την κάνει πιο ελαφριά και συνάμα μας δίνει φουλ βιταμίνες. Με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια! Η σημερινή μου συνταγή είναι μούρλια και της αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα γιατί απλά δε θα θέλετε να σταματήσετε να την γεύεστε! Θυμηθείτε με όταν την φτιάξετε!250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις | |
150 γρ βούτυρο κρύο σε κομματάκια | |
1 αυγό | |
0.5 κ.γ. αλάτι | |
Μία πρέζα ζάχαρη | |
2 κ.σ. νερό παγωμένο | |
1 ασπράδι αυγού για άλειμμα |
Υλικά για τη γέμιση:
250 γρ γαλοπούλα ψημένη ή βρασμένη (στήθος κατά προτίμηση), κομμένη σε κομματάκια | |
200 γρ. φύλλα από σπανάκι | |
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο | |
2 κρεμμυδάκια φρέσκα | |
5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες | |
2 κ.σ. σχινόπρασο ψιλοκομμένο | |
1 κ.σ. βούτυρο | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
250 γρ κρέμα γάλακτος | |
50 γρ γάλα | |
3 αυγά | |
100 γρ. μανούρι τριμμένο | |
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη |
Αφήστε μια απάντηση