Αρωματικό Πιλάφι

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κούπα ρύζι κίτρινο ή καστανό (250 γρ.)
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
1 φλούδα λεμονιού
2 κούπες ζωμό κότας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
3 κόκκους μπαχάρι
4 σπόρια κακουλέ
Μία πρέζα σαφράν
Καψαλισμένο φιδέ
0.5 κούπα καβουρδισμένο αμύγδαλο ολόκληρο ή ψιλοκομμένο
0.5 κούπα κράνμπερι
Σπόρους από ρόδι
Αποξηραμένα βερίκοκα για διακόσμηση
Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες

1.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και στο βούτυρο το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ρύζι και όλα τα μπαχαρικά αφού πρώτα τα τυλίξουμε σε ένα τούλι και το δέσουμε με λίγο σπάγκο.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε το ζωμό κότας, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
3.
Βράζουμε το ρύζι σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι περίπου για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Παράλληλα παίρνουμε δύο φωλιές φιδέ, τον θρυμματίζουμε σε κομμάτια και τον καβουρδίζουμε μόνο του με λίγο βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
5.
Πέντε λεπτά πριν ετοιμαστεί το ρύζι ρίχνουμε μέσα το φιδέ, τα κράνμπερι και το αμύγδαλο και βράζουν όλα μαζί.
Ολοκληρωμένο
6.
Αφαιρούμε το τούλι με τα μπαχαρικά και τη φλούδα λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
7.
Γαρνίρουμε με τους σπόρους ροδιού και τα αποξηραμένα βερίκοκα περιμετρικά του πιάτου.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *