Πατατοκροκέτες με cheddar

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
700 γρ. πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
180 γρ. cheddar τριμμένο
1 αυγό
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Υλικά για πανάρισμα
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 αυγά χτυπημένα
300 γρ. παξιμάδι τριμμένο ή φρυγανιά

Οδηγίες

1.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε νερό με 1 κ.σ. αλάτι και βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα μέχρι να μαλακώσουν.
Ολοκληρωμένο
2.
Τις βράζουμε με την φλούδα γιατί έτσι δεν συσσωρεύει παραπάνω υγρά η πατάτα στο εσωτερικό της.
Ολοκληρωμένο
3.
Ελέγχουμε τις πατάτες τρυπώντας τες με ένα μαχαίρι.
Όταν έχουν βράσει τις βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και ξεφλουδίζουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Ολοκληρωμένο
5.
Έπειτα τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή στο μούλτι μέχρι να πάρουμε τον πουρέ.
Ολοκληρωμένο
6.
Περιμένουμε ελαφρώς να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα τον πουρέ πατάτας, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το τσένταρ, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
7.
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο τα αυγά και τέλος σε ένα τρίτο το παξιμάδι.
Ολοκληρωμένο
8.
Χρησιμοποιούμε το scoop του παγωτού ή ένα κουτάλι και παίρνουμε από το μείγμα, πλάθουμε μπαλάκι, το βάζουμε πρώτα στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και τέλος το ρολάρουμε στο παξιμάδι.
Ολοκληρωμένο
9.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλο το μείγμα μέχρι να τελειώσει.
Ολοκληρωμένο
10.
Στρώνουμε μία πιατέλα με λαδόκολλα και εκεί απλώνουμε τις κροκέτες.
Ολοκληρωμένο
11.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξουν.
Ολοκληρωμένο
12.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό σπορέλαιο, περιμένουμε να ζεσταθεί καλά και τότε αφαιρούμε τις πατατοκροκέτες από το ψυγείο και τις τηγανίζουμε λίγες λίγες κάθε φορά ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του τηγανίσματος.
Ολοκληρωμένο
13.
Τηγανίζουμε για 3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά τους.
Ολοκληρωμένο
14.
Αφήνουμε τις κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια και έπειτα απολαμβάνουμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Τραγανή επικάλυψη γίνεται επίσης με λευκά δημητριακά αλεσμένα ή με τρίμμα ιαπωνικού ψωμιού panko. Φτιάχνουμε ένα γρήγορο ντιπ με γιαούρτι, μαγιονέζα, κέτσαπ, ξύδι, λαδί και πάπρικα συνοδεύοντας τις κροκέτες μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *