Μεθυσμένα μηλοπιτάκια (νηστίσιμα)

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
540 γρ. αλεύρι μαλακό
180 γρ. ηλιέλαιο
20 γρ. νερό
200 γρ. κρασί λευκό ή ρετσίνα
3 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
Υλικά για την γέμιση:
2 μήλα κόκκινα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη (τα στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα πολλά υγρά)
Λίγες σταγόνες λεμονιού
80 γρ. καρύδια αλεσμένα (όχι σκόνη) ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας
2 κ.σ. σταφίδες (προαιρετικά)
3 κ.σ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε για 2 λεπτά με το χέρι μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
2.
Καλύπτουμε το μπολ με μία διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την χωρίζουμε σε 20 μικρά μπαλάκια.
Ολοκληρωμένο
4.
Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε κάθε μπαλάκι και το ανοίγουμε με τις παλάμες μας σε δίσκο.
Ολοκληρωμένο
6.
Γεμίζουμε με 1 κ.γ. από τη γέμιση και κλείνουμε τις άκρες απαλά δίνοντας το σχήμα της μπάλας.
Ολοκληρωμένο
7.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα ζυμαράκια και τα απλώνουμε τα μηλοπιτάκια στο ταψί του φούρνου αφού πρώτα στρώσουμε μία λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς κελσίου για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε!
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *