No products in the cart.
Τάρτα με σπαράγγια
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
150 γρ. βούτυρο παγωμένο, σε μικρά κομμάτια | |
1 αυγό | |
4 κ.σ. νερό κρύο | |
0.5 κ.γ. αλάτι | |
Μία πρέζα ζάχαρη |
Υλικά για την γέμιση
1 ματσάκι σπαράγγια πράσινα ή λευκά | |
0.5 πράσο ψιλοκομμένο | |
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
1 σκελίδα σκόρδο | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
200 γρ. κρέμα γάλακτος | |
50 γρ. γάλα | |
2 μεγάλα αυγά | |
2 κ.σ. κρέμα τυρί | |
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα | |
1 κ.γ. μουστάρδα | |
Λίγο Αλάτι | |
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι | |
100 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί κορμό | |
7 φέτες προσούτο (προαιρετικά) |
Οδηγίες
1.
Για τη ζύμη:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και τα κομματάκια βουτύρου.
Ολοκληρωμένο
2.
Αρχίζουμε και τρίβουμε με τα χέρια μας για να πάει το βούτυρο σε όλο το αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
4.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ενιαία ζύμη.
Ολοκληρωμένο
5.
Με το χέρι μας απλώνουμε τη ζύμη σε ένα παχύ φύλλο.
Ολοκληρωμένο
6.
Το τυλίγουμε με μία διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε δύο λαδόκολλες και τοποθετούμε τη ζύμη μας εκεί.
Ολοκληρωμένο
8.
Με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο 1 εκ.
Ολοκληρωμένο
9.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 22 εκ.
Ολοκληρωμένο
10.
Απλώνουμε την ζύμη μας πατώντας την καλά μέχρι τα τοιχώματα, την τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
11.
Για τη γέμιση:
Σειρά έχουν τα σπαράγγια μας. Με το πίλερ ξεφλουδίζουμε τον κορμό τους γιατί περιέχουν πολλές ίνες και κόβουμε με το χέρι μας στο σημείο που είναι σκληρό.
Ολοκληρωμένο
12.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό με αλάτι και ρίχνουμε τα σπαράγγια μας.
Ολοκληρωμένο
13.
Βράζουμε για 3 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια.
Ολοκληρωμένο
14.
Αυτό συμβαίνει για να μη συνεχιστεί άλλο ο βρασμός τους και να διατηρηθεί το ζωντανό πράσινο ή λευκό του χρώμα.
Ολοκληρωμένο
15.
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς για 2 λεπτά το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ολοκληρωμένο
16.
Απομακρύνουμε το σκόρδο και περιμένουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα μας.
Ολοκληρωμένο
17.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αυγά, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, την μουστάρδα και το αλατοπίπερο
Ολοκληρωμένο
18.
Ενσωματώνουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα με το κρεμμύδι.
Ολοκληρωμένο
19.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε την μισοψημένη μας τάρτα και περιχύνουμε με το υγρό μείγμα.
Ολοκληρωμένο
20.
Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το κατσικίσιο τυρί κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και τα σπαράγγια μας.
Ολοκληρωμένο
21.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
22.
Όταν είναι έτοιμη η τάρτα μας γαρνίρουμε με το προσούτο.
Ολοκληρωμένο
23.
Σερβίρουμε με μία απλή πράσινη σαλάτα!
Ολοκληρωμένο
Αφήστε μια απάντηση