Ταρτάκια red velvet

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
Ζύμη: 200 γρ αλεύρι μαλακό
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 αυγό
60 γρ άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
Μία πρέζα αλάτι
λιγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Κρέμα:
125γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. τυρί κρέμα
1/2 φλιτζ. άχνη ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι
2 βανιλέτες ή 1 κ.γ. υγρή βανίλια
raspberries για στόλισμα

Οδηγίες

1.
Για τη ζύμη:
Τοποθετούμε το βούτυρο στο μίξερ χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του φτερού.
Ολοκληρωμένο
2.
Το χτυπάμε πολύ καλά να μαλακώσει και να αφρατέψει για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για λίγο μέχρι να βγει μία ομοιογενής ζύμη.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανοίγουμε σε ένα φύλλο τη ζύμη μας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μας να παγώσει καλά για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε μία λαδόκολλα απλώνουμε τη ζύμη μας και σκεπάζουμε με μία δεύτερη λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
6.
Χρησιμοποιώντας τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο πάχους ενός εκατοστού και κόβουμε σε κύκλους ανάλογα με το μέγεθος που έχει κάθε ατομική φόρμα για ταρτάκι.
Ολοκληρωμένο
7.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε παντού τα ταρτάκια μας, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Ολοκληρωμένο
8.
Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τότε μόνο τα βγάζουμε από τα φορμάκια.
Ολοκληρωμένο
9.
Κρέμα:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για 10 λεπτά μόνο του το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
10.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
12.
Σύνθεση:
Παίρνουμε τα ατομικά ταρτάκια και τα γεμίζουμε με την κρέμα αφού πρώτα την βάλουμε σε κορνέ.
Ολοκληρωμένο
13.
Γαρνίρουμε με ένα raspberry στο κάθε ταρτάκια και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
14.
Διατηρούνται στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο