No products in the cart.
Τούρτα Τιραμισού
εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική | |
Μία πρέζα αλάτι | |
1 κ.σ. υγρή βανίλια | |
120 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι γ.ο.χ. | |
10 γρ. κορν φλάουρ | |
0.5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
150 γρ. κρύο εσπρέσο (έτοιμο καφέ) για το ράντισμα |
Υλικά για το frosting:
1 κιλό τυρί μασκαρπόνε (κρύο) | |
230 γρ. άχνη ζάχαρη | |
2 κ.σ. υγρή βανίλια | |
120 γρ. κρύο εσπρέσο (έτοιμο καφέ) | |
350 γρ. κρέμα γάλακτος (κρύα) | |
2 κ.σ. κονιάκ | |
Κακάο για πασπάλισμα |
Οδηγίες
1.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε 2 στρόγγυλα ταψάκια 20 εκ. τα βουτυρώνουμε, τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Για το παντεσπάνι:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια.
Ολοκληρωμένο
4.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε το μείγμα για 12 με 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Ολοκληρωμένο
5.
Παράλληλα σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ.
Ολοκληρωμένο
6.
Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά κάθε φορά με μία σιλικονούχα σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω για να μη χαθεί ο όγκος.
Ολοκληρωμένο
7.
Βγάζουμε τα ταψάκια από το ψυγείο, ισομοιράζουμε το μείγμα στα τρία ταψάκια και τα τοποθετούμε στον προσθερμασμένο φούρνο.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε για 20 με 22 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Για να βεβαιωθούμε πως έχουν ψηθεί σωστά στα 20 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και με μία οδοντογλυφίδα τρυπάμε ένα παντεσπάνι.
Ολοκληρωμένο
10.
Αν βγει καθαρή τότε τα αφαιρούμε ειδάλλως συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμα τα παντεσπάνια, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν.
Ολοκληρωμένο
12.
Έπειτα τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
13.
Για το frosting:
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε και τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού.
Ολοκληρωμένο
14.
Χτυπάμε για 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
Ολοκληρωμένο
15.
Έπειτα προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη με την υγρή βανίλια.
Ολοκληρωμένο
16.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
17.
Ρίχνουμε μετά τον καφέ εσπρέσο και συνεχίζουμε χτυπώντας για 2 λεπτά. στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κονιάκ και χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμα. Έτσι παίρνουμε ένα ενιαίο και αφράτο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
18.
Από την κρέμα κρατάμε 300 γρ. για να φτιάξουμε τις ροζέτες.
Ολοκληρωμένο
19.
Στήσιμο:
Σε μία πιατέλα βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι.
Ολοκληρωμένο
20.
Ραντίζουμε με το 1/3 του κρύου εσπρέσο και απλώνουμε το 1/3 της κρέμας.
Ολοκληρωμένο
21.
Με μία σπάτουλα απλώνουμε ομοιόμορφα
Ολοκληρωμένο
22.
Έπειτα τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, το ραντίζουμε με το 1/3 του εσπρέσο, απλώνουμε το 1/3 της κρέμα και στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ολοκληρωμένο
23.
Τέλος, βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι, ραντίζουμε με το τελευταίο μέρος του εσπρέσο και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Ολοκληρωμένο
24.
Στρώνουμε πολύ καλά ολόκληρη την τούρτα ξεκινώντας από το πάνω μέρος της, συνεχίζοντας στα πλαϊνά.
Ολοκληρωμένο
25.
Βάζουμε την κρέμα που έχουμε κρατήσει σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε ροζέτες στην κορυφή της τούρτας.
Ολοκληρωμένο
26.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει. Όταν είναι να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.
Ολοκληρωμένο
Δύο ή τρια ταψακια παντεσπάνι; Μπερδεύτηκα