No products in the cart.
Trifle με Κρέμα Κανέλας, Μήλο και Τρίμμα Μελομακάρονου
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. γάλα | |
200 γρ. κρέμα γάλακτος | |
2 ξυλάκια κανέλας | |
Μία πρέζα κανέλα σε σκόνη | |
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο | |
1 βανίλια | |
2 κρόκους | |
1 αυγό | |
100 γρ. ζάχαρη | |
30 γρ. κορν φλάουρ | |
1 κ.σ. βούτυρο | |
100 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί |
Μήλα:
400 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους | |
100 γρ. ζάχαρη | |
100 γρ. νερό | |
1 κ.σ. κονιάκ | |
1 ξύλο κανέλας | |
1 φλούδα λεμονιού | |
15-20 μελομακάρονα θρυμματισμένα στο χέρι | |
Λίγο καβουρδισμένο αμύγδαλο για γαρνίρισμα |
Οδηγίες
1.
Για την κρέμα:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα ξυλάκια κανέλας, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα σε σκόνη και τη βανίλια
Ολοκληρωμένο
2.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να φθάσει σε σημείο βρασμού.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, το αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Ολοκληρωμένο
4.
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενωθεί το μείγμα μας.
Ολοκληρωμένο
5.
Ρίχνουμε στο μπολ λίγο από το βρασμένο γάλα, αναμειγνύουμε καλά και ξαναβάζουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Ολοκληρωμένο
7.
Όταν βγάλει τις πρώτες φουσκάλες αποσύρουμε από τη φωτιά, ενσωματώνουμε το βούτυρο και απλώνουμε την κρέμα σε ένα πυρέξ μέχρι να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
8.
Το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μας να πήξει.
Ολοκληρωμένο
9.
Για τα μήλα:
Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε τα 100 γρ νερού, τα 100 γρ ζάχαρης, το κονιάκ, το ξύλο κανέλας και την φλούδα λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
10.
Βράζουμε για 3 λεπτά από την στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός.
Ολοκληρωμένο
11.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμένα μήλα και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ολοκληρωμένο
12.
Με μία τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε και τα φυλάσσουμε μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
13.
Συναρμολόγηση:
Βγάζουμε την κρέμα μας από το ψυγείο, την χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει λεία και να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
14.
Έπειτα την ενσωματώνουμε με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Ολοκληρωμένο
15.
Παίρνουμε ποτηράκια σερβιρίσματος και στην πρώτη στρώση ρίχνουμε τριμμένο μελομακάρονο, έπειτα μήλο και μετά κρέμα.
Ολοκληρωμένο
16.
Γαρνίρουμε με το αμύγδαλο και συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα ποτηράκια μας.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Η συγκεκριμένη κρέμα και ο τρόπος μαγειρέματος του μήλου χρησιμοποιούνται και ως βάση για μία νόστιμη τάρτα μήλου ψήνοντας μία σφολιάτα ή μία ζύμη κουρού.
Αφήστε μια απάντηση