Χριστουγεννιάτικο Ζεστό Κρασί

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί ημίγλυκο καλής ποιότητας
1 φλιτζ. μαύρο τσάι (earl grey tea)
1 σφηνάκι grand marnier
1 ξύλο κανέλας
5 καρφάκια γαρύφαλλο
2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
Μία πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
Φλούδα από ένα πορτοκάλι
Φλούδα από ένα λεμόνι
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε μία αντικολλητική κατσαρολίτσα.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα τούλι τυλίγουμε το ξύλο κανέλας, το γαρύφαλλο και τους γλυκάνισους.
Ολοκληρωμένο
3.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Προσοχή, δε θέλουμε να βράσει το κρασί μας απλά να ζεσταθεί και να πάρει όλα τα αρώματα από τα μυρωδικά.
Ολοκληρωμένο
5.
Σουρώνουμε το κρασί και σερβίρουμε ζεστό.
Ολοκληρωμένο
6.
Γαρνίρουμε με μία φλούδα, ψίχα πορτοκαλιού, φέτες μήλου για πιο αρωματικό αποτέλεσμα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε παραλείπουμε τσάι στη συνταγή. Παρόλαυτα η αυθεντική συνταγή το περιλαμβάνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *