No products in the cart.
Βασιλόπιτα με Μανταρίνι και Μους Λευκής Σοκολάτας
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου | |
250 γρ. ζάχαρη | |
4 αυγά | |
1 σφηνάκι κονιάκ | |
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο | |
150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και αλεσμένα σε σκόνη | |
3 βανίλιες | |
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο | |
Μία πρέζα αλάτι | |
1 κ.γ. Baking powder | |
Ξύσμα 3 μανταρινιών | |
200 γρ. στυμμένο χυμό μανταρινιών |
Υλικά για μους λευκής σοκολάτας
350 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη | |
Μία πρέζα αλάτι | |
400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη στο μίξερ με 2 βανίλιες μέχρι να πάρει τη μορφή γιαουρτιού |
Οδηγίες
1.
Για το κέικ
Τοποθετούμε στο μίξερ το εξάρτημα του φτερού.
Ολοκληρωμένο
2.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι κι τις βανίλιες.
Ολοκληρωμένο
3.
Χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Ολοκληρωμένο
5.
Περιμένουμε να απορροφηθεί πρώτα το ένα και μετά προχωράμε στο επόμενο.
Ολοκληρωμένο
6.
Προσθέτουμε το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο, το baking, το ξύσμα μανταρινιών και το χυμό μανταρινιών
Ολοκληρωμένο
7.
Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι εναλλάξ με τα φουντούκια.
Ολοκληρωμένο
8.
Χρησιμοποιούμε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο, την βουτυρώνουμε, την αλευρώνουμε και βάζουμε το μείγμα του κέικ.
Ολοκληρωμένο
9.
Παίρνουμε ένα φλουρί το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
10.
Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα για να δούμε αν είναι έτοιμη η βασιλόπιτα.
Ολοκληρωμένο
11.
Έπειτα την αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει το κέικ.
Ολοκληρωμένο
12.
Έπειτα το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα και περιμένουμε να κρυώσει τελείως.
Ολοκληρωμένο
13.
Για την μους
Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα με το αλάτι σε μπεν μαρί.
Ολοκληρωμένο
14.
Περιμένουμε να κρυώσει η κουβερτούρα και μετά ενσωματώνουμε στην παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.
Ολοκληρωμένο
15.
Προσοχή σε αυτό το σημείο.
Ολοκληρωμένο
16.
Θέλει απαλές κινήσεις με την σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) για να μην κόψει η μους.
Ολοκληρωμένο
17.
Την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Ολοκληρωμένο
18.
Συναρμολόγηση
Παίρνουμε την βασιλόπιτα και την καλύπτουμε με την μους σοκολάτας. .
Ολοκληρωμένο
19.
Αν θέλουμε τη βάζουμε σε κορνέ για να δώσουμε σχήματα με ροζέτες
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για το κέικ βασιλόπιτα όλα τα υλικα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφήστε μια απάντηση