Vegan brownie (νηστίσιμο)

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
100 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. αμυγδαλοβούτρο ή φυστικοβούτυρο
150 γρ. γάλα αμυγδάλου ή σόγιας ή καρύδας
100 γρ. ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι
1 κ.σ. σπορέλαιο
50 γρ. κονιάκ
130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.σ. κακάο
3 βανιλέτες
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
αμύγδαλο κομμένο (προαιρετικά)

Οδηγίες

1.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μέσα την κουβερτούρα, το αμυγδαλοβούτυρο, το γάλα αμυγδάλου, την ζάχαρη, το σπορέλαιο, το αλάτι και λιώνουμε το μείγμα σε μπεν μαρί.
Ολοκληρωμένο
2.
Οταν λιώσουν τα υλικά προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τις βανιλέτες και το μπέικιν πάουντερ.
Ολοκληρωμένο
5.
Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά. παίρνουμε ένα ταψάκι 20Χ30, στρώνουμε μία λαδόκολλα, την αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και ρίχνουμε το μείγμα του brownie.
Ολοκληρωμένο
6.
Στρώνουμε την επιφάνεια με μία μαρίζ και σκορπάμε τα κομμάτια της κουβερτούραςκαι του αμυγδάλου στην επιφάνειά του.
Ολοκληρωμένο
7.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20 λεπτά ακριβώς.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
9.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Το αλεύρι μπορεί να αντικατασταθεί με αλεύρι καρύδας ή αμυγδάλου και η ζάχαρη με μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς στο μείγμα. Επίσης, μπορούμε να γαρνίρουμε με μία γρήγορη γκανάς σοκολάτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *