No products in the cart.
Vegan (νηστίσιμη) μαγιονέζα
πολύ εύκολο
300 γρ.
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
125 γρ. γάλα σόγιας (χωρίς ζάχαρη προσοχή) σε θερμοκρασία δωματίου | |
1 κ.γ. μουστάρδα | |
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη (προαιρετικά) | |
1 κ.σ. μηλόξυδο | |
0.5 κ.γ. αλάτι | |
250 γρ. σπορέλαιο |
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το γάλα της σόγιας, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το μηλόξυδο και το αλάτι. | |
α χτυπάμε σε χαμηλή ένταση μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. | |
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπορέλαιο σιγά σιγά με συνεχόμενη ροή κλωστής μέχρι να απορροφηθεί όλο και να πήξει η μαγιονέζα. | |
Η διαδικασία αυτή κρατάει 4 με 5 λεπτά. | |
Δοκιμάζουμε στην οξύτητα και στο αλάτι μήπως θέλουμε να προσθέσουμε. | |
Βάζουμε τη μαγιονέζα σε ένα βαζάκι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. | |
Διατηρείται μέχρι 5 μέρες. |
Αφήστε μια απάντηση