Vegan (νηστίσιμη) μαγιονέζα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
125 γρ. γάλα σόγιας (χωρίς ζάχαρη προσοχή) σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη (προαιρετικά)
1 κ.σ. μηλόξυδο
0.5 κ.γ. αλάτι
250 γρ. σπορέλαιο
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το γάλα της σόγιας, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το μηλόξυδο και το αλάτι.
α χτυπάμε σε χαμηλή ένταση μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπορέλαιο σιγά σιγά με συνεχόμενη ροή κλωστής μέχρι να απορροφηθεί όλο και να πήξει η μαγιονέζα.
Η διαδικασία αυτή κρατάει 4 με 5 λεπτά.
Δοκιμάζουμε στην οξύτητα και στο αλάτι μήπως θέλουμε να προσθέσουμε.
Βάζουμε τη μαγιονέζα σε ένα βαζάκι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Διατηρείται μέχρι 5 μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *