Ζυμαρικά με ψητά ντοματίνια και σάλτσα φέτας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
500 γρ. ντοματίνια πλυμένα
200 γρ. φέτα
1 κρεμμύδι κομμένο στο μπλέντερ
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στο μπλέντερ
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. μπούκοβο
φρέσκια ρίγανη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζ. του καφέ νερό από τα ζυμαρικά
τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

1.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε τριγύρω τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ξερή και φρέσκια ρίγανη, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και στη μέση ολόκληρο το κομμάτι φέτας τυριού.
Ολοκληρωμένο
2.
Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Ολοκληρωμένο
3.
Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά μας και τα σουρώνουμε μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Κρατάμε ένα φλιτζανάκι καφέ από το νερό των ζυμαρικών.
Ολοκληρωμένο
5.
Βγάζουμε από τον φούρνο το πυρέξ και με ένα πιρούνι λιώνουμε όλα τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
6.
Προσθέτουμε μέσα εκεί το νερό των ζυμαρικών και τα ζυμαρικά.
Ολοκληρωμένο
7.
Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αντι για φέτα μπορούμε να βάλουμε μανούρι, κατσικίσιο τυρί ή μυζήθρα. Επίσης, μέσα στο πυρέξ με τα ντοματίνια μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριές κομμένες και ελιές για περισσότερη γεύση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *