No products in the cart.
Ζυμαρικά με μπολονέζ μανιταριών
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 συσκευασία ζυμαρικά της αρεσκείας μας |
Υλικά για σάλτσα μανιταριών
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο | |
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη | |
2 καρότα τριμμένα | |
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα | |
700 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα ή κομμένα στο μούλτι με προσοχή μη λιώσουν (ότι ποικιλία βρούμε πορτομπέλο, champignon, ασπρομανίταρα, βασιλομανίταρα, πλευρό τους) | |
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας | |
100 γρ. λευκό κρασί | |
1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ | |
400 γρ. νερό ζεστό | |
1 ζελεδάκι φρέσκο ζωμό λαχανικών | |
1 δαφνόφυλλο | |
5 κόκκους μπαχάρι | |
1 κανελόξυλο | |
0.5 κ.γ. ζάχαρη | |
Αλάτι, πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά σε δυνατή ένταση μία μεγάλη κατσαρόλα.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι.
Ολοκληρωμένο
3.
Σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν καραμελωμένο χρώμα.
Ολοκληρωμένο
4.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8 με 10 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν όλα τους τα υγρά στην κατσαρόλα και μειωθεί ο όγκος τους.
Ολοκληρωμένο
5.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Ολοκληρωμένο
6.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ντοματάκια, το νερό, τον ζωμό λαχανικών, το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι, το κανελόξυλο, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
7.
Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ολοκληρωμένο
8.
Δοκιμάζουμε τη σάλτσα στο αλάτι ή αν έχει όξινη γεύση εξαιτίας της ντομάτας προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
9.
Βράζουμε παράλληλα τα ζυμαρικά ανάλογα με τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στο πιάτο και απλώνουμε τη σάλτσα μανιταριών.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά νωρίτερα από την αναγραφόμενη ώρα και τα τελειώνουμε στη σάλτσα μανιταριών. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφήστε μια απάντηση