No products in the cart.
Καλοκαιρινή μακαρονάδα αλά νόρμα (με μελιτζάνες και ντομάτα)
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
700 γρ. μελιτζάνες κομμένες σε κύβους | |
100 γρ. ελαιόλαδο | |
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες | |
2 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες | |
1 κ.σ. ξύδι | |
500 γρ. κονκασέ με ολόκληρα ντοματίνια | |
1 κ.γ. ζάχαρη | |
Αλάτι, πιπέρι | |
1 κ.γ. ρίγανη | |
1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο | |
1 κ.σ. μαιντάνο ψιλοκομμένο | |
1 πακέτο ζυμαρικά | |
Τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα ή ανθότυρο |
Οδηγίες
1.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ολοκληρωμένο
2.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα 50 γρ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τους κύβους μελιτζάνας.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσοχή δεν ανακατεύουμε συνέχεια. Βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου μέσα στις μελιτζάνες, το ψιλοκομμένο τσίλι και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Σβήνουμε με 1 κ.σ. ξύδι, περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. ελαιόλαδο το κονκασέ ντομάτας αφού πρώτα το αλέσουμε στο μούλτι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
5.
Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια ένταση για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
6.
Καθώς μαγειρεύεται η σάλτσα βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
Ολοκληρωμένο
7.
Κρατάμε από το νερό των ζυμαρικών 1 φλιτζ. του καφέ.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα το νερό των ζυμαρικών, τη ρίγανη, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και τα ζυμαρικά.
Ολοκληρωμένο
9.
Ανακατεύουμε καλά, τα αφήνουμε ένα λεπτό να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.
Ολοκληρωμένο
10.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή οτιδήποτε άλλο τυρί επιθυμούμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για περισσότερη γεύση προσθέτουμε μέσα στα ζυμαρικά με τη σάλτσα 80 γρ. παρμεζάνα και τα ανακατεύουυμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί. Επίσης, αντί για κονκασέ ντομάτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα ντοματίνια και να τα σοτάρουμε με τις μελιτζάνες.
Αφήστε μια απάντηση