Αφράτα κεφτεδάκια

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
Αφράτα κεφτεδάκια
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
0.5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
¾ κ.γ. αλάτι
Πιπέρι
0.5 κ.γ. ρίγανη ξερή
1 αυγό
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. σόδα αναψυκτικό
1 κ.γ. ελαιόλαδο
70 γρ. γάλα
5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Οδηγίες

1.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. .
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε για 10 λεπτά σε μέτρια ένταση μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μας
Ολοκληρωμένο
3.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη τον κάδο με τον κιμά και τον τοποθετούμε στο ψυγείο να δέσουν όλα τα αρώματα.
Ολοκληρωμένο
4.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο, πλάθουμε σε μπαλάκια και παίρνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου, στρώνουμε μία λαδόκολλα και εκεί τα απλώνουμε.
Ολοκληρωμένο
5.
Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα με γκριλ στους 220 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Μπορούμε τα κεφτεδάκια να τα τηγανίσουμε κανονικά απλά τα πανάρουμε στο αλεύρι!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
το πλάσιμο του κιμά το κάνουμε στο μίξερ γιατί εκεί σπάνε οι ίνες του κρέατος και αφρατεύουν τα κεφτεδάκια. Αν θέλουμε μπορούμε φυσικά να τα ζυμώσουμε στο χέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *