No products in the cart.
Γλυκόξινο χοιρινό
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
100 γρ. σάλτσα σόγιας | |
1 κ.γ. ζάχαρη | |
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο | |
1 κ.γ. ελαιόλαδο | |
2 κ.γ. κορν φλάουρ | |
500 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι σε κυβάκια ή λωρίδες |
Συνταγή για το χοιρινό:
4 κ.σ. χυμό ανανά | |
1 κ.σ. bbq σάλτσα | |
2 κ.γ. σόγια σος | |
2 κ.σ. μηλόξιδο | |
1/2 κ.γ. σησαμέλαιο | |
1 κ.γ. κορν φλάουρ | |
1 κ.γ. μέλι | |
100 γρ. νερό | |
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες | |
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ | |
1 σκελίδα σκόρδο |
Οδηγίες
1.
Για τη μαρινάδα:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σόγια, τη ζάχαρη, το ασπράδι, το ελαιόλαδο, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε μέσα τα κομματάκια του χοιρινού και με ένα κουτάλι τα ενσωματώνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
3.
Κλείνουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί.
Ολοκληρωμένο
4.
Για το χοιρινό:
Αφαιρούμε από το ψυγείο το κρέας και στραγγίζουμε καλά τα κομματάκια κρέατος.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και βάζουμε τον χυμό́ ανανά́, την bbq σάλτσα, την σόγια, το μηλόξιδο, το σησαμέλαιο, το κορν φλάουρ, το μέλι, το νερό, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε πολύ καλά σε μέτρια ένταση.
Ολοκληρωμένο
7.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε το χοιρινό και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Ολοκληρωμένο
8.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, σοτάρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα που φτιάξαμε στο μπολ.
Ολοκληρωμένο
9.
Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
10.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή νούντλς!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Στο συγκεκριμένο φαγητό μπορούμε να βάζουμε τρίχρωμες πιπεριές και ψιλοκομμένο ανανά. Επίσης μπορούμε να γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκια και σουσάμι!
Αφήστε μια απάντηση