Χωριάτικα μπιφτέκια στα κάρβουνα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ντομάτα τριμμένη
1 πιπεριά κόκκινη τριμμένη στο μπλέντερ ή στον τρίφτη
3 κ.σ φέτα τυρί τριμμένη
1 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
¾ φλιτζ. φρυγανιά
3 κ.σ ούζο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξύδι
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε ένα μπολ και εκεί βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την φέτα.
Ολοκληρωμένο
2.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε πολύ καλά. προς το τέλος του ζυμώματος ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και πλάθουμε για 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
3.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει η ζύμη και να πλάθονται εύκολα.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα, πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτέκια, τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα ψήνουμε στην ψησταριά.
Ολοκληρωμένο
5.
Αν δεν έχουμε κάρβουνα τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και σαλάτα!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Τον συγκεκριμένο μείγμα κιμά μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε και σαν κεφτεδάκια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *