No products in the cart.
Κριτσίνια με γραβιέρα
εύκολο
20
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
150 γρ. ελαιόλαδο | |
150 γρ. λευκό κρασί | |
110 γρ. νερό | |
1 μεγάλο καρότο τριμμένο | |
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη | |
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης | |
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
1 κ.γ. ζάχαρη | |
1 κ.γ. αλάτι |
Υλικά για πασπάλισμα
αλεύρι ή καλαμποκάλευρο |
Οδηγίες
1.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα μας τα υλικά. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Ολοκληρωμένο
2.
Την σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ολοκληρωμένο
3.
Πλάθουμε λεπτά μπαστούνια στο πάχος του δαχτύλου.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε μία πετσέτα και απλώνουμε το αλεύρι ή το καλαμποκάλευρο.
Ολοκληρωμένο
5.
Εκεί κυλάμε τα κριτσίνια.
Ολοκληρωμένο
6.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας και τα αραδιάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
Ολοκληρωμένο
7.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 με 45 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να «παίξουμε» με το πασπάλισμα βάζοντας σουσάμι, παπαρουνόσπορο, μαυροσούσαμο, βρόμη. Αν δε σας αρέσει το κρασί τότε απλά το αντικαθιστούμε με νερό.
Αφήστε μια απάντηση