No products in the cart.
Γαλλική Μπαγκέτα
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
420-450 γρ. χλιαρό νερό | |
900 γρ. αλεύρι σκληρό | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
2 κ.σ ζάχαρη | |
2 κ.γ. αλάτι | |
Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά | |
Σουσάμι (προαιρετικά) |
Οδηγίες
1.
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ ρίχνοντας πρώτα τα 420 γρ. νερού.
Ολοκληρωμένο
2.
οποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ξεκινούμε το ζύμωμα.
Ολοκληρωμένο
3.
Αν είναι λίγο σκληρό το ζυμάρι τότε προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο νερό.
Ολοκληρωμένο
4.
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία ελαστική και μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ, την βάζουμε μέσα, την χαράσσουμε σταυροειδώς με ένα μαχαίρι και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
Ολοκληρωμένο
6.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
Ολοκληρωμένο
7.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ή 3 κομμάτια και πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα σαν της μπαγκέτας.
Ολοκληρωμένο
8.
Τις χαράσσουμε διαγώνια, τις πασπαλίζουμε με αλεύρι και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Ραντίζουμε τα ψωμάκια μας με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου γυρίζοντας τον διακόπτη στην κάτω αντίσταση με αέρα τοποθετώντας το ταψί στην προ-τελευταία θέση του φούρνου για 25 με 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για να δούμε αν είναι έτοιμες οι μπαγκέτες, τις χτυπάμε στο κάτω μέρος. Αν ακουστεί κούφιο τότε είναι έτοιμες!
Αφήστε μια απάντηση