Λαδένια Κιμώλου

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. αλεύρι σκληρό
100 γρ. αλεύρι σκληρό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
60 γρ. ελαιόλαδο
270 γρ. νερό χλιαρό
0.5 κ.γ. ρίγανη
Υλικά για το πασπάλισμα:
3 κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια
3 κ.σ. ψιλοκομμένες ελιές
5 ντομάτες κομμένες σε φέτες
Χοντρό αλάτι
Ρίγανη
80 γρ. ελαιόλαδο

Οδηγίες

1.
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου.
Ολοκληρωμένο
2.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
3.
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία ενιαία, μαλακή και εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Ολοκληρωμένο
4.
Λαδώνουμε ελαφρώς τον κάδο, εκεί αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα και καλύπτουμε με μία διάφανη μεμβράνη.
Ολοκληρωμένο
5.
Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα σουρωτήρι και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
Ολοκληρωμένο
6.
Το αφήνουμε στον νεροχύτη ώστε να φύγουν τα περισσότερα υγρά της ντομάτας.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε ένα 32άρι αντικολλητικό στρόγγυλο ταψί και ρίχνουμε τα 40 γρ. από το ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την ζυμώνουμε λίγο μέχρι να ξεφουσκώσει και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού με τα δάχτυλά μας.
Ολοκληρωμένο
9.
Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια τα κρεμμύδια, έπειτα τις ελιές και τέλος τις ντομάτες
Ολοκληρωμένο
10.
Ρίχνουμε το αλάτι, τη ρίγανη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
11.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για μία ώρα περίπου.
Ολοκληρωμένο
12.
Τα τελευταία 10 λεπτά τους ψησίματος γυρίζουμε σε αέρα με κάτω αντίσταση και συνεχίζουμε μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει και η λαδένια να ξεκολλάει από τον πάτο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για πιο τραγανό αποτέλεσμα, πριν απλώσουμε τη ζύμη μπορούμε να πασπαλίσουμε τον πάτο του ταψιού με ψιλό σιμιγδάλι. Επίσης για περισσότερη ευκολία, στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί και συνεχίζουμε κανονικά με τη συνταγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *