Ψωμί του τοστ

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
600 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κ.γ. μέλι
1 ½ κ.γ. αλάτι
50 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
1 φακελάκι μαγιά
70 γρ. χλιαρό γάλα
250 γρ. χλιαρό νερό
1 κ.γ. λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα του ψωμιού
Nutritional Information

Οδηγίες

1.
Τοποθετούμε στο μίξερ το εξάρτημα του γάντζου.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε τον κάδο και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το λιωμένο βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
3.
Ζυμώνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.
Ολοκληρωμένο
4.
Χρειάζεται υπομονή όπως με τη ζύμη του τσουρεκιού.
Ολοκληρωμένο
5.
Η ζύμη είναι πολύ απαλή και θα κολλάει πολύ ελαφριά στα χέρια μας.
Ολοκληρωμένο
6.
Για να την πιάσουμε λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και την μεταφέρουμε σε μία μεγάλη μακρόστενη φόρμα για κέικ αφού πρώτα την έχουμε αλείψει καλά με λάδι.
Ολοκληρωμένο
7.
Εκεί απλώνουμε τη ζύμη μας.
Ολοκληρωμένο
8.
Τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά ακριβώς.
Ολοκληρωμένο
9.
Δεν θέλουμε να αγγίξει η ζύμη την διάφανη μεμβράνη οπότε αν στα 20 λεπτά έχει φουσκώσει αρκετά τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στο ψήσιμο.
Ολοκληρωμένο
10.
αντίζουμε ελαφρώς την επιφάνειά του ψωμιού με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, στον αέρα, στην προτελευταία σχάρα του φούρνου για 40 με 45 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά του.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια του ψωμιού με το λιωμένο βούτυρο για να γυαλίσει.
Ολοκληρωμένο
12.
Αφαιρούμε το ψωμί από την φόρμα, την αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσει γυρνώντας το ψωμί στο πλάι. Όταν κρυώσει τελείως είναι έτοιμο να το κόψουμε σε φέτες.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *