Subscribe to our newsletter - braise@qodeinteractive.com

Κριτσίνια Καλαμποκιού

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
40 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. σπορέλαιο
70 γρ. λευκό κρασί
4 κ.σ. νερό
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
80 γρ. καλαμποκάλευρο
Καλαμποκάλευρο για την επικάλυψη

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα όλα τα στέρεα υλικά.
Ολοκληρωμένο
2.
Κάνουμε μία λακουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά.
Ολοκληρωμένο
3.
Ζυμώνουμε το μείγμα για 2 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
4.
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μακρόστενο μπαστούνι και κόβουμε 25 μικρότερα κομμάτια ζύμης.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε το κάθε ένα κομμάτι ζύμης και το πλάθουμε σε μακρόστενο μπαστούνι, το σχήμα δηλαδή από το κριτσίνι.
Ολοκληρωμένο
6.
Βρέχουμε ελαφρά μία πετσέτα και την πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο.
Ολοκληρωμένο
7.
Κυλάμε το κρίτσινι εκεί για να κολλήσει το καλαμποκάλευρο.
Ολοκληρωμένο
8.
Ολοκληρώνουμε τη διαδιακασία και με τα 25 κριτσίνια.
Ολοκληρωμένο
9.
Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε μία λαδόκολλα, αραδιάζουμε τα κριτσίνια μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 35 λεπτά ακριβώς.
Ολοκληρωμένο
10.
Αν τα παραψήσουμε θα πικρίσει το λάδι μέσα στη ζύμη μας οπότε λίγη προσοχή.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα. Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο και παραμένουν τραγανά.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιον ξηρό καρπό για την επικάλυψη, π.χ. ηλιόσπορο ή σουσάμι, για να κολλήσουν καλύτερα τα βάζουμε σε μία σίτα, τα βρέχουμε με νερό και μετά τα απλώνουμε σε μία πετσέτα. Εκεί ρολάρουμε όλα μας τα κριτσίνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *