No products in the cart.
Αφράτα ψωμάκια για σάντουιτς
μέτριο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
380 γρ. γάλα χλιαρό | |
1 ασπράδι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου | |
80 γρ. σπορέλαιο | |
30 γρ. ζάχαρη | |
1 κ.γ. αλάτι | |
1 φακελάκι ξερή μαγιά | |
560 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
1 κρόκο για άλειμμα |
Οδηγίες
1.
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου.
Ολοκληρωμένο
2.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός του κρόκου και ζυμώνουμε για 20 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
Ολοκληρωμένο
3.
Λαδώνουμε τα χέρια μας, πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ.
Ολοκληρωμένο
4.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και περιμένουμε να διπλασιάσει τον όγκο της, να φουσκώσει για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
5.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε ελαφρώς την επιφάνεια που θα πλάσουμε τη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 10 ίσα μέρη.
Ολοκληρωμένο
7.
Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο (όχι πολύ κολλητά) σε ένα στρόγγυλο (30 εκ.) ή μακρόστενο ταψάκι ή πυρέξ αφού πρώτα στρώσουμε μία λαδόκολλα ή το λαδώσουμε.
Ολοκληρωμένο
8.
Σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 45 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμα, παίρνουμε ένα πινέλο και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού.
Ολοκληρωμένο
10.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά τους.
Ολοκληρωμένο
11.
Έπειτα, αφαιρούμε το ταψάκι από τον φούρνο, το καλύπτουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν με αυτόν τον τρόπο. Έτσι θα είναι αέρινα και αφράτα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Προσοχή στη ζύμη γιατί κολλάει ελαφρώς οπότε δεν ανησυχούμε αν κάτι πήγε λάθος ούτε προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι. Αφού κρυώσουν τα ψωμάκια μπορούμε να τα βάλουμε σε σακουλάκια και να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη. Επίσης μπορούμε να τα γεμίσουμε με τυρί ή κομμάτια σοκολάτας και μετά να τα ψήσουμε.
Αφήστε μια απάντηση