Ταρτάκια με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα ντοματίνια

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 πακέτο έτοιμη ζύμη για τάρτες ή κουρού
1 κρόκο αυγού με λίγο νερό και αλάτι
Υλικά για την γέμιση:
2 αυγά
60 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
300 γρ. κρέμα τυρί
300 γρ. κατσικίσιο τυρί
Πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι τα φυλλαράκια ή ξερό

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε τις ατομικές ταρτιέρες και τις βουτυρώνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
2.
Κόβουμε σε κύκλους στο μέγεθός τους, κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι στην επιφάνειά τους, αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 160 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
3.
Τις αφαιρούμε από τον φούρνο μέχρι να τις γεμίσουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ντοματίνια.
Ολοκληρωμένο
5.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, περιμένουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα ντοματίνια.
Ολοκληρωμένο
6.
Τα γυαλίζουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
7.
Τα καραμελώνουμε για 2 με 3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
8.
Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Για την γέμιση, παίρνουμε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το φρέσκο θυμάρι, τα χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να δέσουν τα υλικά και προσθέτουμε το θυμάρι.
Ολοκληρωμένο
10.
Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις ταρτιέρες.
Ολοκληρωμένο
11.
Από πάνω απλώνουμε τα καραμελωμένα ντοματίνια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για άλλα 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
12.
Σερβίρουμε με μία πράσινη σαλάτα με ρόδι.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε να αποφύγουμε τις ατομικές τάρτες, χρησιμοποιούμε μία μεγάλη ταρτιέρα 25 εκ. και ψήνουμε 15 λεπτά παραπάνω τη ζύμη μόνης της και 15 λεπτά παραπάνω με τη γέμιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *