Τραβηχτές πίτες από την Μάνη

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 ½ φακελάκι ξερή μαγιά
200 γρ. νερό
80 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 κ.γ κοφτό ζάχαρη
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Υλικά για το σερβίρισμα:
Μέλι με κανέλα και καρύδια
ή ζάχαρη άχνη
ή ζάχαρη κρυσταλλική
ή φέτα τριμμένη

Οδηγίες

1.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το σπορέλαιο.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε τον γάντζο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία λεία και μαλακή ζύμη.
Ολοκληρωμένο
3.
Το ζύμωμα μπορεί να γίνει και στο χέρι.
Ολοκληρωμένο
4.
Λαδώνουμε ένα μπολ, τοποθετούμε τη ζύμη, τη χαράσσουμε, την λαδώνουμε ελαφρώς και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
Ολοκληρωμένο
5.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να φουσκώσει.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, λαδώνουμε τα χέρια μας και κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
7.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τα χέρια μας, τραβώντας το αριστερά και δεξιά (εξ’ού και η ονομασία).
Ολοκληρωμένο
8.
Τοποθετούμε την κάθε μας πιτούλα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί μέχρι να τις τηγανίσουμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε σε μέτρια ένταση λίγες λίγες κάθε φορά μέχρι να χρυσαφίσουν
Ολοκληρωμένο
10.
Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε με ζάχαρη και κανέλα ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε να τις έχουμε αποκλειστικά γλυκές μπορούμε να αρωματίσουμε τη ζύμη με βανίλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *