Subscribe to our newsletter - braise@qodeinteractive.com

Αφράτα τυροπιτάκια με γαλοπούλα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
150 γρ. γάλα χλιαρό
2 αυγά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. γιαούρτι
450 γρ. αλεύρι σκληρό
50 γρ. βούτυρο
Υλικά για την γέμιση:
Τυρί φέτα ή γκούντα
Γαλοπούλα ψιλοκομμένη

Οδηγίες

1.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, τη μαγιά και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και χτυπάμε το μείγμα για 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλεύρι και το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
4.
Ζυμώνουμε το μείγμα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουμε μία απαλή ζύμη.
Ολοκληρωμένο
5.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και ξεκουράζουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Ολοκληρωμένο
7.
Κόβουμε σε τρίγωνα, γεμίζουμε με τυρί, ψιλοκομμένη γαλοπούλα και ρολάρουμε από την μεγάλη πλευρά του τριγώνου στη μικρότερη μέχρι να πάρουμε τη μορφή των κρουασάν.
Ολοκληρωμένο
8.
Κάνουμε το ίδιο με όλη τη ζύμη, αλείφουμε με κρόκο την επιφάνεια των κρουασάν, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20-30 λεπτά. όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε!
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *