Ντονατσάκια με 2 υλικά

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. γιαούρτι
2 βανιλέτες (προαιρετικά)
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Υλικά για την επικάλυψη:
50 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες

1.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
3.
Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα και μεταφέρουμε το μείγμα σε μία αλευρωμένη επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
4.
Ζυμώνουμε ελαφρώς για λίγο και με ένα κουτάλι (αφού πρώτα το βουτήξουμε σε σπορέλαιο για να γλιστράει) κόβουμε κομμάτια ζύμης σε μπαλάκια.
Ολοκληρωμένο
5.
Τα ρίχνουμε στο ζεστό λάδι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά. με μία τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Ολοκληρωμένο
6.
Τα αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ που έχουμε ρίξει τη ζάχαρη με την κανέλα.
Ολοκληρωμένο
7.
Ανακινούμε και σερβίρουμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Τα συγκεκριμένα ντονατσάκια μπορούμε να τα γαρνίρουμε με μία γκανάς σοκολάτας ή σάλτσα καραμέλας ή μπορούμε να τα γεμίσουμε με πραλίνα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *