Κολοκυθόπιτα μπατζίνα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό κολοκυθάκια
3 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. γιαούρτι
200 γρ. γάλα
100 γρ. ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ .γ. μπέικιν πάουντερ
400 γρ. φέτα τριμμένη
Πιπέρι, λίγο αλάτι
Λίγο σιμιγδάλι ψιλό για το πασπάλισμα του ταψιού

Οδηγίες

1.
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια από την χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Ολοκληρωμένο
2.
Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και το ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
4.
Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά. παίρνουμε τα κολοκυθάκια, τα στύβουμε απαλά με τα χέρια μας ή σε πετσέτα, και τα βάζουμε στο μπολ.
Ολοκληρωμένο
5.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Προσθέτουμε τη φέτα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
7.
Παίρνουμε ένα μακρόστενο ταψί 30Χ40 ή ένα στρόγγυλο ταψί 30 εκ. το αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε το σιμιγδάλι και απλώνουμε το μείγμα της πίτας.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα με κάτω αντίσταση για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοψηθεί από πάνω και να ξεκολλάει από κάτω.
Ολοκληρωμένο
9.
Όταν είναι έτοιμη, την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Η μπατζίνα δεν πρέπει να ξεπερνάει σε πάχος το 1 εκ. για να γίνει τραγανή και να ψηθεί σωστά. Επίσης, χρειάζεται καλό στύψιμο του κολοκυθιού για να μη λασπώσει η πίτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *