No products in the cart.
Αλμυρά muffin με φέτα και σπανάκι
εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του | |
1 κ.γ. ξηρή μαγιά | |
3 αυγά | |
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη | |
150 γρ. φέτα σε κύβους | |
100 γρ. ελαιόλαδο | |
100 γρ. κρέμα γάλακτος | |
150 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες | |
200 γρ. σπανάκι baby χοντροκομμένο | |
0.33 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο | |
αλάτι, πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Ολοκληρωμένο
2.
Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα χτυπάμε ελαφρώς και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
4.
Βάζουμε έπειτα το αλεύρι, τη μαγιά, τα τυριά, τις λιαστές ντομάτες, το σπανάκι και τον μάραθο.
Ολοκληρωμένο
5.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ κάνοντας απαλές κινήσεις.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε χάρτινες θήκες μάφιν και τις τοποθετούμε στο ταψάκι με τις θήκες ή παίρνουμε μιας χρήσης ή ακόμα και φόρμα του κέικ, αν χρειάζεται τα βουτυρώνουμε, τα αλευρώνουμε και γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι τα ¾ της φόρμας.
Ολοκληρωμένο
7.
Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά αν είναι φόρμα του κέικ ή 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα κεκάκια.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε αν θέλουμε να πασπαλίσουμε τα κεκάκια με σουσάμι ή βρώμη ή κολοκυθόσπορο. Επίσης, μπορούμε να λιώσουμε 50 γρ. βούτυρο και να αφαιρέσουμε 50 γρ. από το ελαιόλαδο. Αν θέλουμε καλύπτουμε μία μία τις θήκες μάφιν με κομμάτια λαδόκολλας για καλύτερη εμφάνιση
Αφήστε μια απάντηση