Μυρωδάτη Λαγάνα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
600 γρ. αλεύρι για ζυμωτό ψωμί (σκληρό)
100 γρ. αλεύρι ζέας
9 γρ. ξηρή μαγιά
1 κ.σ. μέλι
1 ½ κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. ούζο
380 γρ. νερό χλιαρό
Υλικά για το άλειμμα:
3 κ.σ. νερό χλιαρό
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. σπορέλαιο
70 γρ. σουσάμι
70 γρ. μαυροσούσαμο

Οδηγίες

1.
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου.
Ολοκληρωμένο
2.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά για το ψωμί.
Ολοκληρωμένο
3.
Ζυμώνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Ολοκληρωμένο
4.
Η συγκεκριμένη ζύμη είναι πολύ μαλακή οπότε μην ανησυχήσετε πως κάτι πήγε λάθος.
Ολοκληρωμένο
5.
Λαδώνουμε ελαφρώς τον κάδο, πλάθουμε σε μία μπάλα τη ζύμη, τη χαράσσουμε σταυροειδώς και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
Ολοκληρωμένο
6.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 με 1 ½ ώρα.
Ολοκληρωμένο
7.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά φούρνου.
Ολοκληρωμένο
8.
Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
9.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δύο και την απλώνουμε με τα χέρια μας σε κάθε ταψί ξεχωριστά μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια του ταψιού. =
Ολοκληρωμένο
10.
Κάνουμε τις χαρακτηριστικές τρύπες με τα δάχτυλά μας σε όλη την επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
11.
Σε μία κούπα αναμειγνύουμε το νερό, το μέλι και το σπορέλαιο.
Ολοκληρωμένο
12.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Ολοκληρωμένο
13.
Παίρνουμε ένα πινέλο και αλείφουμε την επιφάνεια κάθε λαγάνας.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο, καλύπτουμε με πετσέτες και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
14.
Ολοκληρωμένο
15.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου κάτω αντίσταση με αέρα για 35 λεπτά τοποθετώντας το ταψί στην προ τελευταία θέση του φούρνου.
Ολοκληρωμένο
16.
Τοποθετούμε μία μία τις λαγάνες για να ψηθούνε σωστά. Όταν είναι έτοιμες τις ακουμπάμε στη σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για παραπάνω τραγανό αποτέλεσμα, 10 λεπτά πριν βγάλουμε τις λαγάνες τις ραντίζουμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για τα επόμενα λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *