Ανάποδο κέικ ανανά

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
60 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
80 γρ. μαύρη ζάχαρη
7 φέτες ανανά κονσέρβα (στραγγισμένο και σκουπισμένο)
10 κερασάκια γλασέ
Υλικά για το παντεσπάνι:
6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Μία πρέζα αλάτι
1 κ.σ. υγρή βανίλια
2 κ.σ. από το σιρόπι του ανανά
120 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ. κορν φλάουρ
0.5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες

1.
Για τον ανανά:
Παίρνουμε μία στρόγγυλη φόρμα 24 εκ. και την βουτυρώνουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Απλώνουμε στο πάτο τις φέτες του ανανά και τοποθετούμε τα κερασάκια στο κέντρο κάθε φέτας και στα κενά.
Ολοκληρωμένο
3.
Σκορπάμε παντού τα κομματάκια βουτύρου και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
4.
Για το παντεσπάνι:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια.
Ολοκληρωμένο
5.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε το μείγμα για 12 με 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Ολοκληρωμένο
6.
Έπειτα προσθέτουμε το σιρόπι από τον ανανά και ενσωματώνουμε
Ολοκληρωμένο
7.
Παράλληλα σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ.
Ολοκληρωμένο
8.
Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά κάθε φορά με μία σιλικονούχα σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω για να μη χαθεί ο όγκος.
Ολοκληρωμένο
9.
Ρίχνουμε το μείγμα στη στρόγγυλη φόρμα με τον ανανά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40-45 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
10.
Ελέγχουμε το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα Αν βγει καθαρή τότε τα αφαιρούμε ειδάλλως συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
11.
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί.
Ολοκληρωμένο
12.
Έπειτα παίρνουμε μία πιατέλα και αναποδογυρίζουμε το γλυκό.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλο φρούτο κονσέρβας. Σερβίρουμε με μπάλα παγωτού και απολαμβάνουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *