No products in the cart.
Τούρτα Κωκ (Boston cream pie)
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
325 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο | |
3 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο | |
0.5 κ.γ. αλάτι | |
180 γρ. ζάχαρη | |
3 βανιλέτες | |
3 κ.σ. σπορέλαιο | |
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
300 ml γάλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος | |
170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου |
Υλικά για το σιρόπι:
150 γρ. νερό | |
100 γρ. ζάχαρη | |
1 σφηνάκι κονιάκ |
Οδηγίες
1.
Για το κέικ:
Παίρνουμε 2 στρόγγυλα στέρκι ή ταψάκια μίας χρήσης 22 εκ., τα βουτυρώνουμε, τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
3.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τις βανιλέτες, το σπορέλαιο και χτυπάμε με το εξάρτημα του φτερού για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν αφρατέψει το βούτυρο προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κάθε φορά.
Ολοκληρωμένο
5.
Με προσοχή, ρίχνουμε το επόμενο αυγό μόνο όταν έχει απορροφηθεί το προηγούμενο.
Ολοκληρωμένο
6.
Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε το μισό μείγμα από το αλεύρι περιμένοντας να ενσωματωθεί.
Ολοκληρωμένο
7.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό γάλα, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και περιμένουμε να ενωθεί.
Ολοκληρωμένο
8.
Στο τέλος βάζουμε και το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύουμε και σταματάμε το χτύπημα.
Ολοκληρωμένο
9.
Βγάζουμε τα τσέρκι από το ψυγείο και ισομοιράζουμε το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
10.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 25 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
11.
Ελέγχουμε το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
12.
Όταν είναι έτοιμα τα κέικ τα αφήνουμε 5 λεπτά μέσα στις φόρμες.
Ολοκληρωμένο
13.
Τα Αφαιρούμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
14.
Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι κόβουμε τα τυχόν εξογκώματα για να ισιώσουμε τις επιφάνειες.
Ολοκληρωμένο
15.
Για το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και περιμένουμε να πάρει βράσει.
Ολοκληρωμένο
16.
Όταν εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
17.
Έπειτα προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Ολοκληρωμένο
18.
Για την κρέμα:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
19.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
20.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Ολοκληρωμένο
21.
Όταν το μείγμα με το γάλα ζεσταθεί παίρνουμε με μία κουτάλα ζεστό γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύουμε γρήγορα για να πάρει σωστή θερμοκρασία.
Ολοκληρωμένο
22.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο γάλα.
Ολοκληρωμένο
23.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας και να βγάλει φουσκάλες.
Ολοκληρωμένο
24.
Αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας την κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
25.
Ενσωματώνουμε καλά και τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μακρόστενο σκεύος, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
26.
Όταν έρθει η ώρα να την χρησιμοποιήσουμε την χτυπάμε με ένα σύρμα να αφρατέψει και την τοποθετούμε σε ένα κορνέ μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
27.
Αν δεν έχουμε κορνέ θα την απλώσουμε απλά με ένα κουτάλι.
Ολοκληρωμένο
28.
Για την γκανάς:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και λιώνουμε το μείγμα σε μπεν μαρί. Όταν είναι έτοιμο περιμένουμε να χλιάνει ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
29.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε μία βάση για τούρτες ή μία τουρτιέρα ή μία στρόγγυλη πιατέλα.
Ολοκληρωμένο
30.
Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι, απλώνουμε την κρέμα, βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και το πατάμε ελαφρώς να κολλήσει με την κρέμα.
Ολοκληρωμένο
31.
Στη συνέχεια το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την σοκολάτα γκανάς.
Ολοκληρωμένο
32.
Η τούρτα διατηρείται για 3 μέρες στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν δεν έχουμε 2 τσέρκι παίρνουμε ένα μεγαλύτερο 24 εκ. και ψήνουμε εκεί το κέικ όλη τη δόση. Αφού ψηθεί και κρυώσει τελείως τότε το κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι στα 2 για να έχουμε τους 2 δίσκους του κέικ. Επίσης, μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα και το κέικ από την προηγούμενη μέρα και να τα συναρμολογήσουμε τη στιγμή που θέλουμε.
Αφήστε μια απάντηση