No products in the cart.
Αυθεντικό Tiramisu
Η γνήσια συνταγή περιέχει μόνο τυρί μασκαρπόνε, ζάχαρη και κρόκους. Επειδή όμως το θέλουμε αρωματικό προσθέτουμε και κάποια παραπάνω «στολίδια». Ευθύς αμέσως φτιάχνω τη συνταγή της ιταλίδας νονάς και το αποτέλεσμα ήταν απλά ονειρικό, μαγευτικό και άκρως ιταλικό! Φίλοι μου αγαπημένοι μοιράζομαι μαζί σας ετούτη εδώ την ώρα την ιταλική συνταγή με κίνδυνο της ζωής μου (αστειάκι, γέλια, χαχανητά!) γιατί υποτίθεται πως είναι άκρως μυστική συνταγή της οικογένειας! Δεν πτοούμαι όμως επειδή απλά όλοι δικαιούμαστε να έχουμε μία σωστή δοσολογία για το γλυκό που ονομάζεται τιραμισού. Δεν είναι τυχαίο που η μετάφραση της λέξης είναι «τράβηξέ με ψηλά». Οπότε εμπρός φτιάξτε το και «τραβήξτε ψηλά» όποιον βρεθεί στο διάβα σας! Κρατήστε την και απολαύστε την οποιαδήποτε στιγμή!
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
2 πακέτα σαβουαγιάρ | |
4 φρέσκοι κρόκοι και 2 ασπράδια | |
700 γρ μασκαρπόνε | |
100 γρ άχνη ζάχαρη | |
30 γρ ζάχαρη κρυσταλλική | |
3 βανιλέτες | |
Μία πρέζα αλάτι | |
3 σταγόνες λεμονιού | |
1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο ή κονιάκ | |
2 κ.σ. καφέ εσπρέσσο (έτοιμο φτιαγμένο) | |
Κακάο για πασπάλισμα και φλοίδες κουβερτούρας αν θέλουμε |
Υλικά για το νότισμα των σαβουαγιάρ:
150 ml εσπρέσο καφέ (έτοιμο φτιαγμένο) | |
40 ml κρασί Μαρσάλα ή λικέρ αμαρέτο ή κονιάκ |
Αφήστε μια απάντηση