Αυθεντικό Tiramisu

Η γνήσια συνταγή περιέχει μόνο τυρί μασκαρπόνε, ζάχαρη και κρόκους. Επειδή όμως το θέλουμε αρωματικό προσθέτουμε και κάποια παραπάνω «στολίδια». Ευθύς αμέσως φτιάχνω τη συνταγή της ιταλίδας νονάς και το αποτέλεσμα ήταν απλά ονειρικό, μαγευτικό και άκρως ιταλικό! Φίλοι μου αγαπημένοι μοιράζομαι μαζί σας ετούτη εδώ την ώρα την ιταλική συνταγή με κίνδυνο της ζωής μου (αστειάκι, γέλια, χαχανητά!) γιατί υποτίθεται πως είναι άκρως μυστική συνταγή της οικογένειας! Δεν πτοούμαι όμως επειδή απλά όλοι δικαιούμαστε να έχουμε μία σωστή δοσολογία για το γλυκό που ονομάζεται τιραμισού. Δεν είναι τυχαίο που η μετάφραση της λέξης είναι «τράβηξέ με ψηλά». Οπότε εμπρός φτιάξτε το και «τραβήξτε ψηλά» όποιον βρεθεί στο διάβα σας! Κρατήστε την και απολαύστε την οποιαδήποτε στιγμή!

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
2 πακέτα σαβουαγιάρ
4 φρέσκοι κρόκοι και 2 ασπράδια
700 γρ μασκαρπόνε
100 γρ άχνη ζάχαρη
30 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
3 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
3 σταγόνες λεμονιού
1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο ή κονιάκ
2 κ.σ. καφέ εσπρέσσο (έτοιμο φτιαγμένο)
Κακάο για πασπάλισμα και φλοίδες κουβερτούρας αν θέλουμε
Υλικά για το νότισμα των σαβουαγιάρ:
150 ml εσπρέσο καφέ (έτοιμο φτιαγμένο)
40 ml κρασί Μαρσάλα ή λικέρ αμαρέτο ή κονιάκ

Οδηγίες

1.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για αρχή τους κρόκους με την κρυσταλλική ζάχαρη και τις βανιλέτες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 10 λεπτά περίπου ώσπου να πάρουμε μία μπεζ κρέμα.
Ολοκληρωμένο
2.
Αφαιρούμε το μείγμα των κρόκων από τον κάδο και τον φυλάσσουμε σε ένα πιάτο.
Ολοκληρωμένο
3.
Αφού καθαρίσουμε τον κάδο μας βάζουμε το εξάρτημα του φτερού και ρίχνουμε μέσα το τυρί μασκαρπόνε με την ζάχαρη άχνη.
Ολοκληρωμένο
4.
Χτυπάμε την κρέμα μας για 5 λεπτά ίσα ίσα να μας δώσει μία κρέμα.
Ολοκληρωμένο
5.
Ενσωματώνουμε την κρέμα τυριού με την κρέμα των κρόκων και εκεί προσθέτουμε το σφηνάκι από το λικέρ και τις 2 κ.σ. από τον καφέ.
Ολοκληρωμένο
6.
Χρησιμοποιούμε για τελευταία φορά τον κάδο του μίξερ όπου εκεί ρίχνουμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι και 3 σταγόνες λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
7.
Προσοχή ο κάδος μας να μην έχει κανένα ίχνος από τα προηγούμενα υλικά μας.
Ολοκληρωμένο
8.
Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
Ολοκληρωμένο
9.
Ρίχνουμε σιγά σιγά την μαρέγκα μας στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ με απαλές κινήσεις ώσπου να έχουμε μία απαλή και λεία κρέμα.
Ολοκληρωμένο
10.
Παίρνουμε ένα πυρέξ και ξεκινάμε το στήσιμο του γλυκού.
Ολοκληρωμένο
11.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον καφέ με το αλκόολ της αρεσκειάς μας
Ολοκληρωμένο
12.
Βουτάμε γρήγορα και από τις δύο πλευρές ένα ένα τα σαβουαγιάρ και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο.
Ολοκληρωμένο
13.
Αφού γίνει η πρώτη στρώση απλώνουμε με τη μισή δόση της κρέμας μας.
Ολοκληρωμένο
14.
Έπειτα στρώνουμε ξανά με σαβουαγιάρ που τα έχουμε βουτήξει στο μείγμα του καφέ και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Ολοκληρωμένο
15.
Διατηρείται στο ψυγείο αφού το έχουμε καλύψει με διάφανη μεμβράνη και πασπαλίζουμε με κακάο και φλοίδες κουβερτούρας την ώρα του σερβιρίσματος. Καλή απόλαυση!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
: Το τυραμισού καλό είναι να καταναλωθεί μέσα σε δύο ημέρες. Αν ανησυχούμε για τα ωμά αυγά απλά τα βάζουμε σε μπεν μαρί και με το σύρμα τα χτυπάμε με την ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει μία κρέμα. Την χρησιμοποιούμε αφού πρώτα κρυώσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *