Τάρτα με μύρτιλα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
400 γρ αλεύρι μαλακό
210 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
130 γρ άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
Μία πρέζα αλάτι
Ένα ασπράδι αυγού για το άλειμμα της ζύμης
Υλικά για τη γέμιση:
800 γρ. φρέσκα μύρτιλα, πλυμένα και σκουπισμένα
60 γρ. νερό
30 γρ. κορν φλάουρ (2 κ.σ.)
30 γρ. νερό (2 κ.σ.)
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
130 γρ. ζάχαρη
2 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι

Οδηγίες

1.
Για τη ζύμη:
Τοποθετούμε το βούτυρο στο μίξερ χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του φτερού.
Ολοκληρωμένο
2.
Το χτυπάμε πολύ καλά να μαλακώσει και να αφρατέψει για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για λίγο μέχρι να βγει μία ομοιογενής ζύμη.
Ολοκληρωμένο
4.
Την χωρίζουμε στα δύο, η μία μπαίνει στην κατάψυξη και η άλλη χρησιμοποιείται.
Ολοκληρωμένο
5.
Ανοίγουμε σε ένα φύλλο τη ζύμη μας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μας να παγώσει καλά για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
6.
Μετά το πέρας των ωρών παίρνουμε μία λαδόκολλα απλώνουμε τη ζύμη μας και σκεπάζουμε με μία δεύτερη λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
7.
Χρησιμοποιώντας τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο πάχους ενός εκατοστού ώστε να καλυφθεί όλη η ταρτιέρα.
Ολοκληρωμένο
8.
Παίρνουμε μία φόρμα ψησίματος με αποσπώμενο πάτο 24 εκατοστών, βουτυρώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη της τάρτας.
Ολοκληρωμένο
9.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε παντού την τάρτα μας, την αλείφουμε με το ασπράδι αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 22 με 25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.
Ολοκληρωμένο
10.
Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τότε μόνο βγάζουμε το δαχτυλίδι της φόρμας.
Ολοκληρωμένο
11.
Για τη γέμιση:
Κρατάμε από τα μύρτιλα ένα φλιτζάνι στην άκρη για να στολίσουμε στο τέλος την τάρτα.
Ολοκληρωμένο
12.
Ζεσταίνουμε μια μεσαία κατσαρόλα και ρίχνουμε τα 60 γρ. νερό μαζί με 200 γρ. μύρτιλα.
Ολοκληρωμένο
13.
Μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να σπάσουν.
Ολοκληρωμένο
14.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα 30 γρ. νερό μαζί με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
15.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα με το κορν φλάουρ, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη τις βανιλέτες και το αλάτι σιγοβράζοντας για 1 λεπτό.
Ολοκληρωμένο
16.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα των μύρτιλων και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
17.
Ρίχνουμε αμέσως τη γέμιση στην ψημένη κρύα βάση της τάρτας και απλώνουμε με μία σπάτουλα.
Ολοκληρωμένο
18.
Στο τέλος, στολίζουμε με τα φρέσκα μύρτιλα που κρατήσαμε στην αρχή και τα πιέζουμε ελαφρώς για να μπουν στο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
19.
Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά το λιγότερο μέχρι να σφίξει η γέμιση και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε αντί για μύρτιλα να χρησιμοποιήσουμε φράουλες, βατόμουρα κόκκινα ή βατόμουρα μαύρα, κεράσια φρέσκα ή κονσέρβας, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Για να βγει πιο οικονομική η τάρτα στη γέμιση βάζουμε μία μαρμελάδα της επιλογής μας και γαρνίρουμε από πάνω φρέσκα φρούτα για ζωντάνια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *