No products in the cart.
Arancini Μανιταριών
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο | |
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη | |
150 γρ. ρύζι arborio | |
100 γρ. λευκά μανιτάρια (κομμένα σε φετούλες) | |
60 γρ. λευκό κρασί | |
1 φρέσκο κύβο μανιταριών ή κοτόπουλου | |
900 γρ. ζεστό νερό | |
1 κ.σ. βούτυρο | |
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη | |
4 κ.σ. Ελαιόλαδο | |
Αλάτι, πιπέρι | |
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα |
Πανάρισμα:
Αλεύρι | |
4 αυγά | |
Πάνκο ή τριμμένη φρυγανιά ή τριμμένα δημητριακά |
Οδηγίες
1.
Για το ριζότο:
Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
3.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον φρέσκο ζωμό μανιταριών, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
5.
Προσθέτουμε το νερό, σε δόσεις και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να απορροφηθεί. Επαναλάβουμε αυτή την διαδικασία, μέχρι να χυλώσει τελείως το ριζότο.
Ολοκληρωμένο
6.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο με την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή αλλά παράλληλα να είναι σφιχτό, ώστε να μας βοηθήσει να σχηματίσουμε μπαλάκια αργότερα.
Ολοκληρωμένο
7.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το κλείνουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει καλά.
Ολοκληρωμένο
8.
Σχηματίζουμε μπαλάκια, μέτριου μεγέθους και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Ολοκληρωμένο
9.
Πανάρισμα:
Για το πανάρισμα, θα χρειαστούμε 3 βαθιά πιάτα. Στο πρώτο προσθέτουμε αλεύρι. Στο δεύτερο προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Στο τρίτο, προσθέτουμε πάνκο.
Ολοκληρωμένο
10.
Πανάρουμε καλά τα μπαλάκια, περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το πάνκο, μέχρι να καλυφθούν τελείως.
Ολοκληρωμένο
11.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τα arancini, μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνει η κρούστα τραγανή. Έπειτα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Ολοκληρωμένο
12.
Σερβίρουμε τα arancini με γιαούρτι.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αντί για ρύζι arborio μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε carnaroli ή την κλασσική καρολίνα.