Baby πατάτες γεμιστές με κρέμα τυριού και γαρίδες

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
6 baby πατάτες
100 γρ. κρέμα τυρί
200 γρ. κρέμα γάλακτος
12 γαρίδες καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
6 τοματίνια ψιλοκομμένα
ξύσμα από ένα λεμόνι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
θυμάρι

Οδηγίες

1.
Πλένουμε καλά τις πατάτες με την φλούδα τις κόβουμε στην μέση και με το εργαλέιο που ξεγουβιάζουμε τα κολοκυθάκια, αδειάζουμε τις πατάτες.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
3.
Σοτάρουμε τις πατάτες για μέχρι να ξεκινήσει να ροδίζει η φλούδα και να ξεκινούν να μαλακώνουν, πασπαλίζοντας με το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
4.
Αποσύρουμε τις πατάτες από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα, για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα τυριού και το χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να μαλακώσει.
Ολοκληρωμένο
6.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
Ολοκληρωμένο
7.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
8.
Σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
9.
Τοποθετούμε την κρέμα τυρί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, γεμίζουμε τις baby πατάτες και τοποθετούμε πάνω στην κρέμα τις γαρίδες με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγα ψιλοκομμένα τοματίνια.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Την ψίχα της πατάτας είτε την βράζουμε και την κάνουμε πουρέ είτε την κόβουμε σε στικ και τα τηγανίζουμε!